Beslenme ve Sağlık Yaşam Zirvesi

Merhum Sabri Ülker’in “kendim yemediğim, çocuklarıma yedirmediğim hiç bir şeyi tüketicime yedirmem” ilkesinden aldığı ilhamla ve onun değerleriyle 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Sabri Ülker Vakfı, kurulduğu günden bu yana yeterli ve dengeli beslenmenin önemi hakkında toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Fiziksel aktivitenin de unutulmadığı sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik ediyor. Vakfımız; toplumun gıda, beslenme ve sağlık alanlarında doğru ve bilimsel bilgiye ulaşabilmesi için hem ulusal hem de uluslararası arenada aktif bir rol oynuyor.

Begüm Mutuş
Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü

“Toplumların birçoğunda kutuplaşmanın artık keskinleştiği günümüzde bilim, insanlar arasında yeniden bağ kurmanın, ortak bir misyon ve de medeniyetler arası köprü inşa etmenin herhalde yegane yollarının başında geliyor.”

Mark Elliott
Harvard Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Benim en sevdiğim söz Einstein’a ait. Einstein, “eğer bir sorunu çözmek için bir saatim olsaydı, elli beş dakikamı o sorunu anlamak için harcardım, beş dakikamı çözüm bulmak için harcardım” diyor. Bence obezite alanındaki sorunumuz şu: Sorunu o kadar büyük görüyoruz ve o kadar fazla değiştirmek istiyoruz ki çözüm için stratejileri, taktikleri ortaya koymakta bazen acele edebiliyoruz. Ayrıca sorunu tam olarak anlayabildiğimizden şüpheliyim. 

Prof. James Hill
Colorado Üniversitesi Pediatri ve Tıp Bölümü

Sabri Ülker Bilim Ödülü-2017

“Bilim merak ister”

Öncelikle Sabri Ülker Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Çünkü bilim insanları laboratuvarlarında çalışırken bu kadar gündemde olacakları bir noktayı hayal etmeden çalışıyorlar. Ben bu ödülü Türkiye’de bilim yapan, bu ödüle başvuran ve başvurmayan birçok azimli ve heyecanlı meslektaşım adına kabul ediyorum. Ayrıca, benimle çalışan doktora öğrencilerim ve uzmanlarım için bu ödülü kabul ediyorum. Çünkü onların hayalleri ve emekleri olmasaydı, hocaları da bu noktada olamazdı. Aralarında Türkiye’ye gelip benim bu çalışmayı yapmamı sonuna kadar destekleyen Profesör Gökhan Hotamışlıgil’in de yer aldığı mentörlerime teşekkür ediyorum. 

Yrd. Doç. Ebru Erbay
Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

.

Adress

Eski Büyükdere Cad. Umar Sok. No:1/1
Orkun Plaza 4.Levent - İstanbul
info@rekare-cdw.com

Contact

Tel : +90 (212) 356 86 16
Fax: +90 (212) 356 86 20